Είναι η αρθροπλαστική του ισχίου η πιο πετυχημένη επέμβαση του αιώνα; Γνωρίστε τις μεθόδους AMIS & ASI!

Αρθρίτιδα: Συμπτώματα & Αντιμετώπιση

Αν υποφέρετε από έντονο πόνο και περιορισμό των κινήσεων στο ισχίο (γοφός), είναι πολύ πιθανό να πάσχετε από αρθρίτιδα του ισχίου, μια πάθηση που επηρεάζει κατά πολύ τις καθημερινές δραστηριότητες των ασθενών και φυσικά την ποιότητα ζωής τους.

Στα πρώιμα στάδια της νόσου τα συμπτώματα μπορούν να περιοριστούν με συντηρητική αγωγή, χωρίς όμως να μπορούν να αντιμετωπίσουν την πάθηση. Η αρθρίτιδα σε προχωρημένα στάδια αντιμετωπίζεται πλήρως με την μέθοδο της αρθροπλαστικής ισχίου, που δικαίως έχει χαρακτηριστεί ως η πιο πετυχημένη επέμβαση του αιώνα.

Τι είναι η ολική αρθοπλαστική ισχίου;

Ουσιαστικά πρόκειται για τη χειρουργική αντικατάσταση των φθαρμένων αρθρικών επιφανειών του ισχίου με μία τεχνική άρθρωση, η ποιότητα της οποίας είναι εξαιρετικά υψηλή κι ανθεκτική στο χρόνο.

Αυτό που κάνει την ολική αρθροπλαστική ισχίου να ξεχωρίζει είναι η εξάλειψη του πόνου των ασθενών και η πλήρης επαναφορά της λειτουργικότητας του ισχίου.

Οι Μέθοδοι AMIS & ASI

Δύο ιδιαίτερα επιτυχημένες χειρουργικές τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας στην αρθροπλαστική ισχίου είναι οι μέθοδοι AMIS (Anterior Minimal Invasive Surgery)  & ASI (Anterior Supine Intramuscular). Χαρακτηρίζονται ως ατραυματικές καθώς εφαρμόζονται μέσω πρόσθιας προσπέλασης κι έτσι δεν απαιτούν την κόψη ή την αποκόλληση των μυών κατά τη διάρκεια του χειρουργείου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται ο κίνδυνος τραυματισμού των μυών, των τενόντων, των αγγείων και των νεύρων.

Ποια η διαφορά των μεθόδων;

Η μέθοδος AMIS πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικού χειρουργικού τραπεζιού, ενώ η μέθοδος ASI πραγματοποιείται σε τυπικό χειρουργικό τραπέζι και οι χειρισμοί γίνονται με τη βοήθεια ειδικών εργαλείων.

Πλεονεκτήματα των μεθόδων AMIS & ASI

  • Eλαχιστοποίηση του πόνου μετά το χειρουργείο
  • Mείωση της απώλειας αίματος κατά τη διάρκεια του χειρουργείου
  • Mείωση του συνολικού χρόνου νοσηλείας
  • Mείωση του κινδύνου εξαρθρήματος, με συνέπεια να μην υπάρχει ανάγκη περιορισμών στις κινήσεις και ειδικών προφυλάξεων (μαξιλάρι απαγωγής, ανυψωτικό λεκάνης τουαλέτας) στις κινήσεις ή στο κάθισμα
  • Oμαλός τρόπος βάδισης χωρίς χωλότητα λόγω της διατήρησης ανέπαφων και λειτουργικών μυών
  • Ταχύτερη επάνοδος στις καθημερινές δραστηριότητες

 

Σακελλαρίου Ι. Βασίλειος MD, MSc, PhD

Ορθοπαιδικός Χειρουργός Διευθυντής Ορθοπαιδικής Κλινικής στο Mediterraneo Hospital με ειδικό αντικείμενο την Επανορθωτική Χειρουργική Ενηλίκων & Χειρουργική Μεγάλων Αρθρώσεων.

Eξειδικευμένος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στις τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητος του ισχίου AMIS και ASI, διενεργώντας εκατοντάδες τέτοιων επεμβάσεων στο νοσοκομείο Hospital for Special Surgery της Νέας Υόρκης (το νοσοκομείο Hospital for Special Surgery, New York έχει βραβευθεί ως το καλύτερο νοσοκομείο για ορθοπαιδικές επεμβάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για 3 συνεχόμενα έτη, 2011-2014, σύμφωνα με αυστηρά κριτήρια αξιολόγησης του US News).

Site: www.athensorthoexperts.gr
Athens Orthopedic Experts: Διεύθυνση: Ομήρου 46, Νέα Σμύρνη, Αθήνα
Ωράριο Ιατρείου: Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή: 18.00 – 21.00
Τηλ.: 213 0299117, Κιν.: 6944 838101, Email: info@athensorthoexperts.gr

Tags: