Γνωρίστε την Aerial Yoga!

Aerial Yoga ! Το είδος της Yoga που γίνεται όλο και περισσότερο γνωστό ξεκίνησε από το τσίρκο και τους ακροβάτες και πλέον έχει μπει δυναμικά σχεδόν σε όλα τα studio Yoga – Pilates αλλά και σε πολλές αίθουσες μεγάλων γυμναστηρίων.

Τα τελευταία χρόνια, μια ιδιαίτερη μορφή άσκησης της εναέριας Yoga έχει κερδίσει τις προτιμήσεις ενός μεγάλου μέρους των ανθρώπων που ασκούνται. Η Aerial Yoga εκτελείται σε αιώρες που κρέμονται από το ταβάνι! Είναι αρκετά δυναμική άσκηση με διαφορετικά, όμως, επίπεδα δυσκολίας έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να ξεκινήσει.

Σίγουρα χρειάζεται εξάσκηση για να μάθει κάποιος να κινείται μέσα στα υφάσματα και να τοποθετεί το σώμα του με ελεγχόμενες κινήσεις πάνω στα πανιά , συνδυάζοντας σωστά αναπνοή και κίνηση, αλλά και να εξοικειωθεί πάνω σε αυτά χωρίς να φοβάται ότι θα πέσει.

Το μόνο σίγουρο, όμως, είναι ότι η Aerial Yoga θα συνεπάρει όσους τη δοκιμάζουν, αφού εκτός από τη δυναμική άσκηση που προσφέρει γίνεται ταυτόχρονα και διασκεδαστική. Μέσα από τη χρήση της αιώρας οι ασκήσεις της κλασικής Yoga γίνονται πιο παιχνιδιάρικες και βγάζουν από τους ασκούμενους κάτι από την παιδική τους ηλικία.

Η εναέρια Yoga προσφέρει μυϊκή ενδυνάμωση γυμνάζοντας κυρίως τους μύες της κοιλιάς, καθώς σε κάθε κίνηση χρησιμοποιούνται το κέντρο, οι ώμοι και τα χέρια (επειδή καλούμαστε να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά), ενώ συμβάλει στη σωστή στάση του σώματος. Παράλληλα πραγματοποιείται βαθιά διάταση των μυών με αποτέλεσμα να βελτιώνεται κατά πολύ η ευλυγισία.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο για να γνωρίσετε την Aerial Yoga

Tags: