Για τηλεφωνικό ραντεβού
καλέστε στο
 2106082271

Από Δευτέρα εώς Παρασκευή 9:00 - 17:00
[x] κλείσιμο

ΑΣΚΗΤΗΣ ΘΑΝΟΣ

ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΚΗΦΙΣΙΑΣ 360 & ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ 2, 15233 ΧΑΛΑΝΔΡΙ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
   210 61 04 590

Επίσκεψη στο ιατρείο μόνο με ράντεβου

2
1
1
ΔευτέραΤρίτηΤετάρτηΠέμπτηΠαρασκευή
10:00 - 22:0010:00 - 22:0010:00 - 22:0010:00 - 22:0010:00 - 22:00
Δέχεται με ραντεβού

Dr. ΘΑΝΟΣ Ε. ΑΣΚΗΤΗΣ
Νευρολόγος - Ψυχίατρος

O Dr. Θάνος Ε. Ασκητής, πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, έχει ειδικευτεί στη Νευρολογία και την Ψυχιατρική, με διδακτορική διατριβή στον τομέα της Κοινωνικής Ψυχιατρικής και εξειδίκευση στην ανθρώπινη σεξουαλική συμπεριφορά και στις σεξουαλικές δυσλειτουργίες (Η.Π.Α.) .
Κλινικός ψυχίατρος ασκεί την Ιατρική. Ίδρυσε – μαζί με τους συνεργάτες του – το πρώτο Σεξολογικό Ινστιτούτο στη χώρα μας (1986).
Μελετητής των θεμάτων σεξουαλικής έκφρασης και επικοινωνίας στην οικογένεια, το σχολείο, τη σχέση και το γάμο, είναι ο πρώτος γιατρός που μίλησε ανοικτά για το σεξ στην Ελλάδα από το 1987, με πλούσια αρθρογραφία σε ημερήσιες εφημερίδες και περιοδικά, αλλά και με πολλές παρουσιάσεις τόσο από το ραδιόφωνο όσο και από την τηλεόραση. Την ίδια χρονιά οργάνωσε την πρώτη ημερίδα μαζί με τους συνεργάτες του για τη σεξουαλική υγεία στον άνδρα και στη γυναίκα.
Στη Δημόσια Τηλεόραση της ΕΡΤ,οργάνωσε και παρουσίασε, τη πρωτοπόρα εκπομπή «Εμείς και το σεξ», από το 1993-2001 στην ΕΤ3,ΝΕΤ και ΕΤ1, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία με τεραστία απήχηση στην ελληνική κοινωνία.Αλλά και στην ιδιωτική τηλεόραση η εκπομπή «Άνθρωπος και Σεξ» στον ALPHA το 2001-2003, συνέχισε τη μεγάλης απήχηση της, στα θέματα των σχέσεων και της ανθρώπινης σεξουαλικότητας.


Από το 1988 ως επιστημονικός συνεργάτης των Υπουργείων Παιδείας και Νέας Γενιάς, αναπτύσσει πιλοτικά προγράμματα για τη Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση, με πλήθος ομιλιών και συνεργασιών με συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και με αρκετά σχολεία της χώρας δημόσια και ιδιωτικά.
Το 2006-2008 είναι υπεύθυνος στο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας στη θεματολογία Σεξουαλική Αγωγή και Διαφυλικές σχέσεις και Ψυχική Υγεία-Διαπροσωπικές σχέσεις για τα παιδιά ηλικίας 6-12 ετών. Το πρόγραμμα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κοινότητα, ολοκληρώθηκε με τη συγγραφή οκτώ βιβλίων για τον μαθητή αλλά και τον δάσκαλο και τέθηκε στην Ευέλικτη Ζώνη του υπουργείου Παιδείας, ενταγμένο στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας.
Έχει δημοσιεύσει πλήθος εργασιών σε διεθνή συνέδρια της ευρωπαϊκής ιατρικής σεξολογικής εταιρίας ESSM και της διεθνούς ιατρικής σεξολογικής εταιρίας ISSM σε συνεργασία με τη Καρδιολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.
Το 2008 βραβεύτηκε στο ευρωπαϊκό ιατρικό σεξολογικό συνέδριο, μαζί με την επιστημονική του ομάδα, για την πρωτότυπη εργασία σε σχέση με τη στυτική δυσλειτουργία ως πρώιμο σύμπτωμα της σιωπηρής στεφανιαίας νόσου.
Το 2014, ως ειδικός επιστημονικός σύμβουλος του Υπουργείου Παιδείας ,είναι υπεύθυνος του «Κοινωνικού Σχολείου» της δράσης «Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση» υποστηρίζοντας τους 1500 εκπαιδευτές αγωγής υγείας του Υπουργείου Παιδείας στις 58 περιφέρειες της χώρας μας στις σχολές γονέων, αλλά και στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.
Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας ,από το 1994, ασκεί ενεργά τη κλινική ψυχιατρική και διαχειρίζεται θεραπευτικά τα προβλήματα της ανθρώπινης σεξουαλικότητας και των διαπροσωπικών σχέσεων (παδί-έφηβος-ενήλικας-μέση-τρίτη ηλικία).
Το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας υποστηρίζει δια μέσου του ανδρολογικού και γυναικολογικού ιατρείου, τα οργανικά προβλήματα που δημιουργούν τη σεξουαλική δυσλειτουργία των 2 φύλων.
Αρθρογραφεί από το 2010 στο Κυριακάτικο φύλλο του «Πρώτου Θέματος» διατηρώντας εβδομαδιαία στήλη με τίτλο: «Το σεξ είναι ζωή».
Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, έχει δημιουργήσει τη Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας. Έχει επίσης παρουσιάσει τέσσερις Πανελλήνιες Ιατρικές Ημερίδες με θέμα τη σεξουαλική υγεία στον άνδρα και στη γυναίκα. Συνεχίζει να οργανώνει ημερίδες, τόσο στην Ιατρική Κοινότητα όσο και στον γενικό πληθυσμό της Ελληνικής Κοινωνίας, προβάλλοντας μαζί με τους συνεργάτες του θέματα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή και την ανθρώπινη συμπεριφορά σήμερα, δίνοντας έμφαση στην πρόληψη, ενημέρωση και γνώση. Μελετάει τον τρόπο που η σύγχρονη Ελληνική Κοινωνία αντιλαμβάνεται τη σεξουαλικότητα, όπου κατά τακτά χρονικά διαστήματα διοργανώνει συμπόσια στους επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας.
Εκπαιδεύει με συνεχή προγράμματα επιστημονικούς φορείς και θεραπευτές της Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας ενώ εκδίδει έντυπα και βιβλία με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση στα σύγχρονα δεδομένα κι όπως αυτά εξελίσσονται της ανθρώπινης σεξουαλικότητας.


Ιατρεία


Κηφισίας 360 & Θερμοπυλών 2, Χαλάνδρι, Αθήνα, Τ.Κ. 152 33
Τηλέφωνα: 210 61 04 590, 210 77 89 890, 210 77 72 100
Fax: 210 61 95 797
E-Mail: institute@askitis.gr

Μεσογείων 8, 3ος όροφος Αμπελόκηποι, Αθήνα Τ.Κ. 11528
Τηλέφωνα: 210 77 72 100
Fax: 210 77 72 100
E-Mail: mesogeion@askitis.gr
Η Κος Ασκητής δέχεται κατόπιν ραντεβού.

Ασφαλιστικό Ταμείο

Άρθρα

Θέμα ταμπού: αυνανισμός

Ο αυνανισμός στην πρώιμη σεξουαλική ανάπτυξη και η επίδρασή του στη σεξουαλική υγεία είναι ένα ζήτημα που δεν έχει διερευνηθεί αρκετά ακόμα και σήμερα ως προς την επίδραση...

Ίντερνετ και απιστία

Το Ίντερνετ έχει εισχωρήσει σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια στη ζωή των ανθρώπων και πλέον είναι μια κοινωνική πραγματικότητα, που διαμορφώνει ένα καινούριο είδος σχέσεων, που είναι συχνά το ίδιο στενές, αληθινές και σημαντικές, όσο και...

Γυναικείος οργασμός

Ο οργασμός αποτελεί χωρίς αμφιβολία ένα σημαντικότατο κομμάτι της γυναικείας σεξουαλικότητας. Ο γυναικείος οργασμός θα μπορούσε να περιγραφεί...

Σεξουαλική αγωγή εφήβων

Η σεξουαλική αγωγή έχει σημαντική συμβολή στο να γίνει με υγιή και ομαλό τρόπο η ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη παιδιών και εφήβων. Όπως επίσης και η ψυχοκοινωνική τους εξέλιξη. Μέσω της σεξουαλικής αγωγής, δίνεται στους εφήβους η δυνατότητα να λάβουν όλα τα απαραίτητα εφόδια και...

Υπογονιμότητα

Πολύ συχνά παρουσιάζεται το πρόβλημα κυοφορίας σε ένα ζευγάρι χωρίς, όμως, να υπάρχει βιολογικό πρόβλημα. Σύμφωνα με διεθνείς βιβλιογραφικές αναφορές το 10-15% των ζευγαριών που εμφανίζει υπογονιμότητα, δεν πάσχει από κάποιο οργανικό πρόβλημα. Όπως φαίνεται στα ζευγάρια που...

Σεξουαλικότητα μετά την περιτομή

Η περιτομή είναι μια κοινή επέμβαση που πραγματοποιείται στους άνδρες εδώ και χιλιάδες χρόνια. Είναι περισσότερο γνωστή ως πολιτισμική και θρησκευτική διαδικασία και όχι ιατρική θεραπευτική πρακτική.. Με την περιτομή αφαιρείται η ακροποσθία, δηλαδή η πτυχή του ανδρικού μορίου...

Σχολιάστε & Αξιολογήστε

ΑΣΚΗΤΗΣ ΘΑΝΟΣ
20108