Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο:
info@iatros-online.gr

X Κλείσιμο

ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Λ. Κηφισίας 220, Τ.Κ. 15231 Χαλάνδρι
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
   210 6773394

 

   697 7329671

Επίσκεψη στο ιατρείο μόνο με ράντεβου

Η Μαρία Δρακοπούλου Μ.Α. είναι πιστοποιημένη συνθετική ψυχοθεραπεύτρια.
 
Είναι κάτοχος Master’s στην Συνθετική Ανθρωπιστική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία (Middlesex University). Σπούδασε Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία στο Athens Synthesis Centre. Της έχουν απονεμηθεί οι εξής ευρωπαϊκoί, επαγγελματικοί τίτλοι: "Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Ψυχοθεραπείας" και "Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Συνθετικής Ψυχοθεραπείας", από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ψυχοθεραπείας (ΕΑΡ) και την Ευρωπαϊκή Ένωση Συνθετικής Ψυχοθεραπείας (ΕΑΙΡ), αντίστοιχα. Έχει ολοκληρώσει την κλινική πρακτική της στο "Δαφνί, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής" και στην ιδιωτική Ψυχιατρική Κλινική "Αθηνά" (2.600 ώρες). Ως προς την προσωπική της ανάπτυξη, έχει κάνει 7 χρόνια ψυχανάλυση, 5 χρόνια γιουνγκιανή ανάλυση και 3 χρόνια ραϊχική ανάλυση. Έχει, επίσης, σπουδάσει Ανθοθεραπεία στο Natural Ηealth Science (NHS). 
 
Τα τελευταία 14 χρόνια διευθύνει το δικό της ψυχοθεραπευτικό κέντρο "Ψυχής Διάπλους" στην Αθήνα. Από την εμπειρία που απέκτησε μέσα από την προσωπική της ανάλυση, την κλινική πρακτική, και την ψυχοθεραπευτική της εργασία, μπόρεσε να διακρίνει την αναγκαιότητα της ανθοθεραπείας για την υποστήριξη και διεύρυνση της ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας.
 
Και αυτό, διότι, μετά την ένταξη της ανθοθεραπείας στη ψυχοθεραπευτική της πρακτική, κάθε μέρα γινόταν μάρτυρας μικρών θαυμάτων, θαύματα τα οποία προέρχονταν από την άμεση, εμφανή και σταθερή βελτίωση των συμπτωμάτων ή άλλων δυσκολιών που απασχολούσαν  τον θεραπευόμενο της.
 
Αυτή η εμπειρία της έδειξε ότι η ανθοθεραπεία προάγει τα θεραπευτικά αποτελέσματα της ψυχοθεραπείας, ενώ η ψυχοθεραπεία συντελεί στην βέλτιστη αξιοποίηση των παρασκευασμάτων της ανθοθεραπείας.
 
Στη, μέχρι τώρα δεκατετάχρονη δουλειά της με την ανθοθεραπεία, συνεργάζεται με τους κάτωθι παραγωγούς ανθοϊαμάτων, από την διεθνή αγορά:
Αlaskan FE, Australian Bush FE, Bach FE, Desert Alchemy FE, Findhorn FE, FES FE, Living Essences of Australia, Light Heart FE, Petite Fleur FE, Pegasus Flower and Gem Elixirs, South African FE, Spirit in Nature (ex Master's) FE, LTOE.
 
Η Μαρία Δρακοπούλου ειδικεύεται στην υπόστήριξη καλλιτεχνών με συμβουλευτική και εξιδικευμένη ανθοθεραπεία. Αναλαμβάνει, επίσης περιπτώσεις άγχους, στρες, κρίσεων πανικού με ή χωρίς αγοραφοβία, κατάθλιψης, διαπροσωπικών δυσκολιών, απώλειας και πένθους, ανεκπλήρωτου δυναμικού, έλλειψης νοήματος και κατεύθυνσης στη ζωή. Επειδή πιστεύει ότι τα παραπάνω συμπτώματα εκδηλώνονται διαφορετικά, σε διαφορετικούς τύπους προσωπικοτήτων, θεωρεί ότι η δουλειά με την προσωπικότητα είναι πιο ολιστική και αποτελεσματική.

Μέσα στα άμεσα σχέδια της είναι η διάδοση της συνεργασίας ψυχοθεραπείας-ανθοθεραπείας, τόσο στο ευρύτερο κοινό, όσο και στην ψυχοθεραπευτική κοινότητα.Τώρα, παρέχει τις υπηρεσίες της στον καινούργιο της χώρο, στο Χαλάνδρι, όπου παράλληλα με την άσκηση της ψυχοθεραπείας ή της ψυχοθεραπείας-ανθοθεραπείας, ή της ανθοθεραπείας, λειτουργεί ως επόπτρια σε ενδιαφερόμενους ψυχιάτρους, ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές, συμβούλους ψυχικής υγείας, κοινωνικούς λειτουργούς καθώς και σε ανθοθεραπευτές ή άλλους ολιστικούς θεραπευτές, συμπληρώνοντας την επαγγελματική τους κατάρτιση, με ατομικές συνεδρίες ή/και σεμινάρια. 


Η Μαρία Δρακοπούλου Μ.Α. είναι μέλος στους κάτωθι επαγγελματικούς συλλόγους: 

  • Εθνική Εταιρεία Ψυχοθεραπείας Ελλάδος (Ε Ε Ψ Ε) 
  • Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ψυχοθεραπείας (Ε Α Ρ) 
  • Ευρωπαϊκή Εταιρεία Συμβουλευτικής (Ε ΑC) κ.α.

 


Μαρία Δρακοπούλου
Λ. Κηφισίας 220,
Τ.Κ. 15231 Χαλάνδρι

(ύψος Π.Ψυχικού)

Τηλ: 210 6773394

Κιν : 697 7329671

Email : 

drakopouloutherapia@gmail.com   


Σχολιάστε & Αξιολογήστε

ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
117849