Για τηλεφωνικό ραντεβού
καλέστε στο
 2106082271

Από Δευτέρα εώς Παρασκευή 9:00 - 17:00
[x] κλείσιμο
Αρχική  > ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ  > ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ > ΛΕΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΛΕΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Π. ΤΣΑΛΔΑΡΗ 9 & ΠΙΝΔΑΡΟΥ, 12134 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
   211 2203710

 

   6973982725

Επίσκεψη στο ιατρείο μόνο με ράντεβου

2
1
1

Αλέξανδρος Λέκας M.D, PhD, FEBU
Ο χειρουργός-ουρολόγος Λέκας Αλέξανδρος ολοκλήρωσε τις πτυχιακές σπουδές του με βαθμό πτυχίου ΑΡΙΣΤΑ (10).
Στη συνέχεια, εκπαιδεύτηκε στη Χειρουργική κλινική του 7ου Νοσοκομείου Ι.Κ.Α και για δύο χρόνια θήτευσε στον καθηγητή Χειρουργικής, Αγγειοχειρουργό Κο Βερύκοκο Χρήστο.
Το Σεπτέμβριο του 2005 λαμβάνει μέρος σε γραπτές εξετάσεις που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Ουρολογική Εταιρεία, στις οποίες συμμετέχουν 450 ειδικευόμενοι ουρολόγοι από 16 Ευρωπαϊκές χώρες και καταλαμβάνει την 1η θέση με ποσοστό επιτυχίας 100%, επίδοση για την οποία λαμβάνει ηθικό και χρηματικό έπαινο.


Συμμετείχε στις δραστηριότητες των Δερματο-ογκολογικών τμημάτων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Μόντενα και του Νοσοκομείου Santa Maria Nuova του Ρέτζιο Εμίλια, τα οποία αποτελούν διεθνώς αναγνωρισμένα κέντρα αριστείας και αναφοράς για τη διάγνωση και την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος. Εκτός δε από τη Δερματοσκόπηση εκπαιδεύτηκε και στην Confocal Laser Scanning Microscopy. Το 2007 έλαβε τον τίτλο του Χειρουργού Ουρολόγου και την ίδια χρονιά μετά από τη διενέργεια γραπτών και προφορικών εξετάσεων, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας, ανακηρύσσεται μέλος του κολλεγίου των Ευρωπαίων Ουρολόγων και αποκτά τον τίτλο του Fellow of the European Board of Urology (FEBU).
Τον Αύγουστο του 2007, ανακηρύσσεται Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ (10), για την εκπόνηση της διδακτορικής διατριβής του με τίτλο «Η επίδραση της χορήγησης φιναστερίδης στην αγγείωση του προστάτη», με υπεύθυνο τον Καθηγητή Ουρολογίας Κο Δεληβελιώτη Χαράλαμπο. Μετεκπαιδεύτηκε στη Γερμανία, στην Klinik für Urologie und Kinderurologie, Ammerland Klinik, στο πανεπιστήμιο Gottingen, όπου και εξειδικεύτηκε στη σύγχρονη αντιμετώπιση των παθήσεων του προστάτη, στην ανδρολογία καθώς επίσης και στην ακράτεια ούρων σε γυναίκες και άνδρες αλλά και στον ουροδυναμικό έλεγχο.
Μέχρι σήμερα, το ερευνητικό του έργο έχει επιβραβευτεί με 17 ανακοινώσεις σε παγκόσμια συνέδρια, 14 σε πανευρωπαϊκά, 24 ανακοινώσεις σε μεσογειακά συνέδρια καθώς και σε συνέδρια για την έρευνα στην Ουρολογία, 40 ανακοινώσεις σε ελληνικά συνέδρια καθώς επίσης και με 5 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, ενώ έχει λάβει μέρος ως ομιλητής για ουρολογικά ζητήματα σε πληθώρα επιστημονικών εκδηλώσεων.
Ο χειρουργός ουρολόγος Λέκας Αλέξανδρος έχει βραβευτεί για το επιστημονικό και ερευνητικό του έργο με το 1ο βραβείο για νέους ερευνητές στην Ουρολογία, με 2ο βραβείο σε Πανελλήνιο Ουρολογικό Συνέδριο, με 3ο βραβείο σε Πανευρωπαϊκό Συνέδριο καθώς και με έπαινο για πρωτότυπη ερευνητική εργασία σε Πανευρωπαϊκό Συνέδριο.
Συμμετείχε στις δραστηριότητες των Δερματο-ογκολογικών τμημάτων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Μόντενα και του Νοσοκομείου Santa Maria Nuova του Ρέτζιο Εμίλια, τα οποία αποτελούν διεθνώς αναγνωρισμένα κέντρα αριστείας και αναφοράς για τη διάγνωση και την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος. Εκτός δε από τη Δερματοσκόπηση εκπαιδεύτηκε και στην Confocal Laser Scanning Microscopy. Είναι μέλος των ακόλουθων επιστημονικών εταιρειών και συλλόγων:
 • Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών [Ι.Σ.Α]
 • Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία
 • Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας [European Urological Association (EAU)]
 • Αμερικανικής Ουρολογικής Εταιρείας [American Urological Association (AUA)]
 • Ευρωπαϊκής Εταιρείας Σεξουαλικής Ιατρικής [European Society for Sexual Medicine (ESSM)]
 • Παγκόσμιας Εταιρείας Σεξουαλικής Ιατρικής [International Society for Sexual Medicine (ISSM)]
 • Ενδοουρολογικής Εταιρείας (Endourological Society).
 • Τμήματος Ογκολογίας της Ελλ. Ουρολογικής Εταιρείας.
 • Τμήματος Ουροδυναμικής, Νευροουρολογίας & Γυναικολογικής Ουρολογίας / Ελλ. Ουρολογ. Ετ.
 • Τμήματος Ανδρολογίας της Ελλ. Ουρολογικής Εταιρείας.
Έχει υπηρετήσει ως ιατρός την στρατιωτική του θητεία στη Λέσβο και στην στρατιωτική σχολή Ευελπίδων.
Έχει εργαστεί:
 • - στο νοσοκομείο «ΤΖΑΝΕΙΟ» σε κλινικές Παθολογίας, Χειρουργικής και Καρδιολογίας και ακολούθως υπηρέτησε ως αγροτικός ιατρός στο Π.Ι. Πόρου.
 • - στην Ουρολογική κλινική του Π.Γ.Ν Νίκαιας με διευθυντή αρχικά τον Κο Φωκίτη Ιωάννη και ακολούθως τον Κο Κοριτσιάδη Σωτήριο.


Ιατρείο


Το ιατρείο βρίσκεται στην οδό Π. Τσαλδάρη και Πινδάρου 1 στο Περιστέρι. Λειτουργεί καθημερινά εκτός Πέμπτης.

Μπορείτε να καλείτε το ιατρείο στο 211 2203710 ή στο 6973982725 .

Ασφαλιστικό Ταμείο

Προσφορές

Άρθρα

Επιμήκυνση πέους

Η πιο δημοφιλής αισθητική επέμβαση για το ανδρικό φύλο είναι η αυξητική πέους. Η συγκεκριμένη επέμβαση αναφέρεται στην αύξηση μήκους και πολλές φορές περιμέτρου του πέους. Σε κατάσταση χαλάρωσης το πέος δεν έχει το ίδιο μήκος σε στύση...

Αφροδίσια νοσήματα

Ο όρος αφροδίσια νοσήματα ή σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα αναφέρεται σε αυτά που μπορούν να μεταδοθούν...

Στυτική δυσλειτουργία: πως αντιμετωπίζεται

Ο όρος στυτική δυσλειτουργία περιγράφει την παρατεταμένη αδυναμία έναρξης ή διατήρησης της στύσης , εξαιτίας της οποίας μπορεί να αδύνατη ή μη ικανοποιητική η σεξουαλική επαφή. Οι αιτίες της στυτικής δυσλειτουργίας διαχωρίζονται σε οργανικές, ψυχογενείς και μεικτές. Η πλειονότητα...

Πριαπισμός και αντιμετώπιση

Πριαπισμός ονομάζεται η εμμένουσα στύση, που δε συνοδεύεται από σεξουαλική επιθυμία και είναι συνήθως επώδυνη. Η άμεση θεραπεία συνήθως είναι απαραίτητη, για να μην προκληθεί βλάβη του ιστού που μπορεί να οδηγήσει σε αδυναμία πρόκλησης στύσης ή διατήρησής της (στυτική δυσλειτουργία). Ο...

Σχολιάστε & Αξιολογήστε

ΛΕΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
113916