Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο:
info@iatros-online.gr

X Κλείσιμο
Αρχική  > ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ  > ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ > ΚΟΛΕΣΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΚΟΛΕΣΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Δ. ΣΟΥΤΣΟΥ 41, 11521 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
   2111844763

 

   693 7124 341

Επίσκεψη στο μόνο με ράντεβου

2
1
1


Ο ιατρός Δημήτρης Κολέσκας γεννήθηκε στην Αθήνα κι έζησε στη Λάρισα.

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε το 1999.

 

Από το 2002 έως το 2005 ειδικεύτηκε στη Μαιευτική – Γυναικολογία σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία του βορειοανατολικού Λονδίνου (Newham University Hospital, Royal London Hospital και St. Bartholomew’s Hospital).

Από το 2005 έως το 2007 συνέχισε την ειδίκευσή του σε νοσοκομεία της βορειοανατολικής Αγγλίας (James Cook University Hospital, North Tees University Hospital, Darlington Memorial Hospital).

Το 2007 απέκτησε τον τίτλο της ιατρικής ειδικότητας Μαιευτικής – Γυναικολογίας και έγινε επίσημο μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου Μαιευτήρων – Γυναικολόγων του Ην. Βασιλείου (M.R.C.O.G.) μετά από εξετάσεις.

Τον ίδιο χρόνο έγινε μέλος της Βρετανικής Εταιρείας Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου (B.S.C.C.P.), έχοντας ολοκληρώσει επιτυχώς την εξειδίκευσή του στην κολποσκόπηση και πετυχαίνοντας τον υψηλότερο βαθμό στις σχετικές εξετάσεις σε εθνικό επίπεδο, για το οποίο και του απονεμήθηκε τίτλος διάκρισης.

Το 2008 εξειδικεύτηκε στη διαχείριση μαιευτικών περιστατικών υψηλού κινδύνου στο νοσοκομείο James Cook University Hospital, Middlesbrough και του απονεμήθηκε η αντίστοιχη πιστοποίηση από το Βασιλικό Κολλέγιο Μαιευτήρων – Γυναικολόγων (R.C.O.G.).

To 2009 εξειδικεύτηκε στην υψηλού επιπέδου λαπαροσκόπηση στο νοσοκομείο Royal Victoria Infirmary, Newcastle, όπου και πραγματοποίησε μεγάλο αριθμό λαπαροσκοπικών και υστεροσκοπικών επεμβάσεων όπως υστερεκτομές, αφαίρεση ινομυωμάτων, εξαίρεση κύστεων ωοθηκών, λύση συμφύσεων και ριζική εξαίρεση ενδομητρίωσης.

Το 2010 εξειδικεύτηκε στη διερεύνηση και θεραπεία του υπογόνιμου ζευγαριού και την ενδοκρινολογία της αναπαραγωγής στο Newcastle Fertility Centre for Life. Κατά τη διάρκεια της εξειδίκευσής του πραγματοποίησε μεγάλο αριθμό θεραπειών υπογονιμότητας και λαπαροσκοπικά χειρουργεία αναπαραγωγής. Παράλληλα, έδωσε έμφαση στην ψυχολογική υποστήριξη των ζευγαριών, σε συνεργασία με την ψυχολόγο της ομάδας.

 

Την ίδια χρονιά απέκτησε τη θέση του Διευθυντή Μαιευτικής – Γυναικολογίας (Consultant) στο νοσοκομείο Royal Victoria Infirmary, Newcastle κι επιδόθηκε σε σημαντική εκπαιδευτική και κλινική δραστηριότητα στους τομείς:

  • διερεύνηση και θεραπεία γυναικολογικών προκαρκινικών παθήσεων

  • διερεύνηση και θεραπεία ανωμαλιών περιόδου

  • επεμβατική υστεροσκόπηση υπό τοπική και γενική αναισθησία

Το 2011 επέστρεψε στην Αθήνα , όπου και δημιούργησε το ιδιωτικό του ιατρείο με σκοπό να προσφέρει τις γνώσεις και την εμπειρία του στην Ελληνίδα.

Είναι πιστοποιημένος ιατρός – με σχετική απόφαση του Υπουργείου Υγείας – για την πραγματοποίηση και έκδοση πορίσματος Γυναικολογικού (διακολπικού/κοιλιακού) και Μαιευτικού υπερηχογραφήματος.

Συνεργάζεται με τις ιδιωτικές Γυναικολογικές κλινικές Αθηναϊκή Mediclinic και Ευρωκλινική Αθηνών και τα Μαιευτήρια Λητώ, Ρέα, Ιασώ, Μητέρα.

Αποτελεί μέλος της ομάδας ρομποτικής χειρουργικής της Ευρωκλινικής Αθηνών και συνεργάζεται με τη μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής «Βιογενετική».

Είναι μέλος του ιατρικού δικτύου του Medisystem (πρόγραμμα υγείας Interamerican).

Από τον Ιούνιο του 2012 συνεργάζεται με το Κέντρο Γυναικολογίας και Αναπαραγωγής ‘γέννημα’ και το γυναικολόγο αναπαραγωγής Ευριπίδη Μαντούδη FRCOG στην παρακολούθηση των κυήσεων υψηλού κινδύνου μετά από θεραπείες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και σε επεμβάσεις για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας (λαπαροσκοπήσεις, υστεροσκοπήσεις). Διενεργεί κολποσκοπήσεις και αναλαμβάνει την αντιμετώπιση των λοιμώξεων από HPV, καθώς και τον ετήσιο γυναικολογικό έλεγχο.

 

Τον Ιούλιο του 2011 το Βασιλικό Κολλέγιο Μαιευτήρων Γυναικολόγων, αναγνωρίζοντας την εμπειρία του ιατρού στον τομέα της λαπαροσκοπικής και υστεροσκοπικής χειρουργικής, του έκανε την τιμή να τον συμπεριλάβει στο Διεθνές Συμβούλιο Αξιολόγησης (International Advisory Board) του επίσημου περιοδικού εντύπου του Κολλεγίου ως υπεύθυνο αξιολόγησης των σχετικών προς δημοσίευση άρθρων.

 

Διδακτικό έργο

Ο ιατρός Δημήτρης Κολέσκας έχει να παρουσιάσει έντονη διδακτική δραστηριότητα τόσο σε ακαδημαϊκό επίπεδο (παρουσιάσεις, διδασκαλία δίπλα στον ασθενή) σε φοιτητές ιατρικής, όσο και σε κλινικό επίπεδο ως επιβλέπων χειρουργός σε λαπαροσκοπικές επεμβάσεις αλλά και ως εκπαιδευτής σε σεμινάρια λαπαροσκοπικής χειρουργικής σε τοπικό και εθνικό επίπεδο στο Ην. Βασίλειο.

Συμμετέχει ως εκπαιδευτής στα σεμινάρια ρομποτικής χειρουργικής της Ευρωκλινικής Αθηνών.

 

 

 


SHAPE Ιανουάριος 2013

SHAPE-Jan-Small
Ρομποτική Χειρουργική
Μια πολλά υποσχόμενη Χειρουργική Μέθοδος

Δημήτρης Αθ. Κολέσκας, M.R.C.O.G., C.C.T

Περισσότερα...

 

 


Δ. Σούτσου 41 Αμπελόκηποι Αθήνα 115 21 Ελλάς

Τηλέφωνο: +30 211 1844 763

Τηλεομοιοτυπία: +30 211 1844 767

Κινητό: +30 693 7124 341

http://www.koleskas.gr

 

Σχολιάστε & Αξιολογήστε

ΚΟΛΕΣΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
113025